Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Érdekességek képes leírás - Esküvői torta.tlap.hu
részletek »

Érdekességek - Esküvői torta.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: eskuvoi-torta.tlap.hu » Érdekességek
Keresés
Találatok száma - 9 db
Adrienn kreatív konyhája

Adrienn kreatív konyhája

Itt megtalálod a legfinomabb torta,sütemény és egyéb más recepteket ,képekkel együtt. Folyamatosan feltöltöm az oldalamra az újabb kreatív ötleteimet, ha bármi kérdésed vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban a lenti email címre írhatsz nyugodtan.

Blaha Lujza esküvői tortája

Blaha Lujza esküvői tortája

A korábbiakban már volt szó a palotanegyedi vendéglátásról, ráadásul a mai havas nap erős késztetéssel volt azirányban, hogy szakácskönyveket lapozgassak. Egy régi válogatásban pedig láss csudát, rábukkantam Blaha Lujza, a negyed legnagyobb tere névadójának tortájára - bizony van ilyen is, nemcsak Dobos és Esterházy! Bár fotót nem sikerült találnom róla, a leírás alapján a látvány a Kiskukta eme művéhez lehet hasonlatos. A recept és az alábbi leírás pedig a Híres emberek kedves ételei című kötetből származik, szerzője Dr. Dravetzky Balázs, alias Balázs mester, az asztali örömök historikusa. (Van-e bárki, aki valaha vendéglátást vagy idegenforgalmat tanult, ki e nevet nem ismeri?)

Egyedi esküvői torta

Egyedi esküvői torta

Egyedi esküvői torta, manapság az emberek mindenből egyedit szeretnek csinálni, csináltatni. Feltételezhetően ezért készülhetett ez a esküvői torta is. Mindenesetre elég látványosra, izgalmasra sikeredett.

Extrém torták

Extrém torták

Az esküvői vacsora koronája az ünnepi torta akármilyen extrém is. Ajánlatos, hogy a torta is illeszkedjen a dekorációhoz, az esüvő stílusához. Gyüjteményünk ötleteket kíván adni a különböző lehetőségekhez.

Kricky konyhája

Kricky konyhája

Ez a torta egy emeletes torta érdekes megvalósítása.Mivel egy horgászkedvelőnek készítettem, így a hal lett a tortán az emelet.A fotó ugyan nem adja vissza, de elég nagyra sikerült már az alsó szint is. Kb. 30 cm-es tortaformában sütöttem a piskótáját.Felhabosított csoki ganache-al töltöttem. Legközelebb kicsit több és tartalmasabb tölteléket használok majd, mert ez úgy vélem, sokkal vékonyabb krém volt, mint az én megszokott töltelékeim.Kívülről jó sűrű csoki ganache-t használtam, majd bevontam unidec-el.

Kricky konyhája

Kricky konyhája

Éjjel alig aludtam, annyira izgultam, hogy minden rendben legyen. Elkészítettem életem első esküvői tortáját. És még hogy ne legyen olyan kicsi a nyomás rajtam, mindezt a legjobb barátnőm esküvőjére készítettem.Sok készülődés előzte meg a munkálatokat.

Lenke-torta

Lenke-torta

Ez az oldal azért született meg,hogy mindenkinek megmutassam tortáimat és mindenkinek segítsek akit sikerült megfertőznöm ezzel a csodás hobbival. Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok,és remélem egy olyan fórum fog elindulni,ahová szívesen néz majd be mindenki.

Oroszlán a konyhában

Oroszlán a konyhában

Győri Beatrix: A Narancskirály legendája? Csak felnőtteknek! Az Oroszlán jegyében járva kitaláltam nektek egy királyi-tortát! Hogy valóban Király, vagy csupán egy Kis-Herceg, azt döntse el mindenki maga....Igen: kikísérleteztem, hogy állagban és ízben egy jó minőségű piskóta alap készüljön, hogy azután tortává díszítsem azt. Bevallom: elsőre nem volt tökéletes. De merítettem egy kicsit az Oroszlán minőségből, és úgy döntöttem: nem adom fel!

Torta felvágása

Torta felvágása

Az esküvői torta felvágása egy régi szokás mely a vőlegény és a menyasszony közös feladata, bizonyítva ezzel azon fogadalmukat, hogy támogatják és segítik egymást. A fogadás stílusától függően az esküvői torta felvágása történhet korábban vagy az est végén. Ha a fogadás egyszerű, svédasztal típusú, akkor a pár felvághatja a tortát korán, a vendégek fogadása után, így az esküvői torta a menü része lesz és lehet fogyasztani a többi ennivalóval egyidőben. Amennyiben a fogadás egy többfogásos vacsora, a torta nem lesz felvágva egészen addig, amíg minden fogást fel nem tálaltak és az ifjú pár el nem táncolta első táncát. Ezt a pillanatot jelezheti a DJ egy bejelentéssel vagy újra berakhatja az első tánc zenéjét bátorítva a vendégeket, hogy gyűljenek a torta köré képeket készíteni.

Tuti menü